DIY: 3 cocktails met bloemen die je supersnel zelf maakt

Deze zomer les je je dorst met een rozen Mojito, vlierbloesem bubbels en Aperol Spritz met een twist!

Ruik je de zonnebrand en geroosterde groenten op de barbecue? De ijsklontjes klinken in je glas terwijl je van je cocktail nipt: fris, fruitig én bloemig. De hemel op aarde, deze cocktails met bloemen.

Als je ons een menukaart vol cocktails onder de neus schuift, schieten we meteen in de keuzestress: allemaal lekker. Maar één ding maakt cocktails extra speciaal, namelijk bloemen. We hebben drie cocktails met bloemen samengesteld die je zomer naar een hoger niveau gaan tillen. Cheers!

Rozen Mojito

cocktail-detail-2
Een lust voor het oog en een feestje in je mond. Deze lichte, zoet-zomerse cocktail is een variant op de klassieke mojito. De rozenblaadjes geven het drankje een zachte touch, dus voor je het weet is ie op. Klaar voor ronde 2?

Voorbereiding: minder dan 5 minuten
Glas: Collins
Techniek: Geroerd, in het glas

Nodig:

  • 6 rozenblaadjes
  • 6 blaadjes munt
  • Halve limoen, in schijfjes
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 20 ml rozenwater
  • 50 ml rum
  • Bruisend water
  • Lange roerstaaf

Aan de slag:

  1. Start je kunstwerk met de bruine suiker en de verse limoen.
  2. Doe de rozen- en muntblaadjes samen met het rozenwater erbij en laat het geheel even staan – zo kunnen de smaken goed intrekken.
  3. Vul je glas daarna met ijs en doe daar de rum bij.
  4. Roer voorzichtig door elkaar en zorg dat de blaadjes goed verdeeld zijn over je drankje.
  5. Top af met bruisend water.
  6. Voor een extra zomers effect kun je het afmaken met een rozenblaadje on top!

Vlierbloesem bubbels

cocktail-detail-1
Geheimpje: deze vlierbloesemchampagne is zo simpel, dat we het bijna geen cocktail mogen noemen – het is eerder een luxe variant van de Kir Royale. Tip: zet de glazen vooraf in de ijskast, zodat deze bloemen cocktail extra lang koud blijft in tropische temperaturen.

Voorbereiding: minder dan 5 minuten
Glas: Coupe of champagneglas
Techniek: -

Nodig:

  • 200 ml champagne, cava of mousserende wijn
  • 20 ml vlierbloesemsiroop
  • citroenschaafsel naar smaak

Aan de slag:

  1. Doe de vlierbloesemsiroop in je glas.
  2. Giet de champagne er langzaam bij. Gebruik je een champagneglas, houd ‘m dan een beetje schuin tijdens het schenken.
  3. Doe het citroenschaafsel erbij.

Aperfloral Spritz

cocktail-detail
Barbecue op de planning? De Aperol Spritz-hype is nog lang niet voorbij, dus daarom geven we maar al te graag een bloomon twist aan dit typisch Italiaanse toetje. Kleine waarschuwing: hij drinkt weg als limonade, dus deze cocktail met bloemen geeft een garantie voor een gezellige avond.

Voorbereiding: minder dan 5 minuten
Glas: Groot wijnglas
Techniek: In het glas

Nodig:

  • 20 ml (donkere) rum
  • 20 ml Aperol
  • 70 ml grapefruit drank
  • 10 - 15 ml rozenwater
  • 3 scheutjes oranjebitter
  • Schijfje(s) verse sinaasappel

Aan de slag:

  1. Deze cocktail kun je gewoon in het glas maken: giet de rum, Aperol en oranjebloesemwater er als eerste in.
  2. Doe daar de ijsblokjes bij.
  3. Giet de grapefruit drank of bruisend water erbij tot het glas bijna vol is.
  4. Last but not least: doe de sinaasappelschijfjes erin en top af met een paar druppels oranjebitter.

Ooit gehoord van een mocktail? Geheel alcoholvrij en net zo lekker als een cocktail. Gebruik voor de non-alcoholische versie geen rum en Aperol, maar alcoholvrije bubbels en rabarberextract.
cocktail-overview-1

Omdat een verse bos bloemen het enige is wat nog fijner is dan een lekkere cocktail in je hand, bestel je hier je RESORT bos:

*Reminder: eetbare bloemen kun je het beste bij je supermarkt kopen. De bloemen in onze bossen zijn niet eetbaar.

DIY

Onze collectie

Image Alternative Text

Instagram staat in bloei