Zo blijft je bos heel lang bij je

Van zelfgemaakte bloemenvoeding tot het schoonmaken van je vaas in 2 makkelijke stappen.

Een lang bloemenleven

We horen jullie vaak vragen of de bloemenvoeding die je bij je bos krijgt wel écht effect heeft op de levensduur van de bloemen. Het antwoord is ja. Zeker weten.

In onze nieuwe Tips & Tricks video’s vertellen we je in twee makkelijke stappen hoe je ervoor zorgt dat je bloemen minimaal 10 dagen mooi blijven. En dat begint al voordat je ze in de vaas zet.

Stap 1: Poetsen maar, die vaas!

Bloemen hebben één grote vijand, namelijk bacteriën. Maak daarom je vaas goed schoon voordat je begint met het schikken van je meesterwerk. Warm water, zeep en een druppeltje bleek zijn hierbij je partners in crime. De bleek zorgt ervoor dat nieuwe bacteriën geen schijn van kans maken.

Stap 2: Bloemenvoeding

We krijgen vaak de vraag of de bloemenvoeding die je bij je bos krijgt wel écht effect heeft op de levensduur van de bloemen. Het antwoord is ja. Zeker weten. Na hun reis van de kweker naar jouw huis kan je bos wel een vitamineboost gebruiken, zodat ze groot en sterk worden en lekker lang mooi blijven.

Wat er in het zakje zit? Een beetje bleek en wat glucose: het perfecte ontbijt voor je bos. Glucose zorgt ervoor dat de stelen genoeg energie hebben om te bloeien en de bleek stopt de groei van bacteriën. Eén zakje is genoeg (te veel suiker versnelt het bloeiproces waardoor je bos sneller verwelkt).

Zit er geen bloemenvoeding in de verpakking? Geen paniek, dit maak je namelijk heel makkelijk zelf.

Het recept voor homemade bloemenvoeding

Zelf bloemenvoeding maken is hartstikke makkelijk! Bekijk onze DIY video hieronder maar. We vertellen je precies hoe je te werk gaat.  

Het belangrijkste is dat je deze voeding maar één keertje aan het water toevoegt nadat je je bloemen in de vaas hebt gezet. Als je het water om de drie dagen ververst, hoef je daar zelf alleen maar een druppeltje bleek aan toe te voegen. Dan weet je zeker dat je bos lekker lang happy blijft.  

Heb je zelf een goede tip waarmee je je bloemen een langer leven geeft? Deel een foto van je eigen bos op Facebook en Instagram en gebruik #bloomon in de beschrijving. Misschien reposten we ‘m wel in onze wekelijkse #flowergram!

Onze collectie

Image Alternative Text

Instagram staat in bloei