Een bos met een bite

Een aandachtstrekker, een all-time winnaar en… kurkuma? Yep, superfood in een superbos. Powerrr!

“Iets exotisch!” riepen we tegen onze bloemstylist nadat we een week lang élke avond op het terras hadden doorgebracht. “Eat this!” kregen we als antwoord, gevolgd door de Curcuma ‘Siam Samba’ (2). Misschien staat er al wat ‘curcuma’ in je kruidenrekje. Kurkuma – of geelwortel – is het oranjegele poeder dat in de Aziatische keuken onder andere wordt gebruikt om rijst geel te kleuren. Door z’n heilzame werking wordt kurkuma als echte superfood gezien. Ooit een kurkuma latte geprobeerd? Doen!  

Je vindt deze week ook familie van de asperge in je bos: (5). Met z’n stervormige bloemetjes wordt ‘ie ook wel de triple lelie genoemd. De naam heeft ‘ie gekregen omdat alle delen van de bloemen altijd in trio’s komen.

De award-winning Paeonia ‘Kansas’ (4) is een pioenroos met een prachtige dubbele bloesem. Deze pioen gaat er deze week alles aan doen om je aandacht te pakken. En dat gaat lukken ook, watch her.

Het mariëtteklokje in deze bos klinkt misschien schattig, maar haar botanische naam is een stuk pittiger: Campanula Champion Pink(3). Campanula komt van het Latijnse campana (klok) en betekent ‘kleine klok’. Klein, maar altijd winning.

En last but not least: de Lysimachia ‘Jumbo’(1). Probeer dat nog maar eens uit te spreken na een paar gin & tonics. (Je mag ‘m gelukkig ook wederik noemen.) Vernoemd naar de koning van het oude Sicilië, Lysimachus, die ooit zijn carrière begon als lijfwacht van Alexander de Grote. Het verhaal gaat dat hij een volledig doorgedraaide os heeft gekalmeerd door ‘m deze bloem te geven. Doe ‘m dat maar eens na deze week. Good luck!

  1. Lysimachia ‘Jumbo’
  2. Curcuma ‘Siam Samba’
  3. Campanula Champion Pink
  4. Paeonia ‘Kansas’
  5. Triteleia ‘Babylon’

In je woonkamer, op het dressoir of op een stapel boeken: waar staan jouw bloemen deze week? We zijn benieuwd! Deel je foto op Facebook of Instagram – met #bloomonnl.

Onze collectie

Image Alternative Text

Instagram staat in bloei