Exclusief: hier komt jouw pioenroos vandaan

Een kijkje achter de schermen bij onze pioenenkweker

Als ze na een dag of twee in bloei staat is ze met haar talloze, kussenzachte blaadjes de absolute koningin van je bos. We hebben het natuurlijk over de pioenroos. Altijd al willen weten waar het leven van deze schone bloeister begint? Pioenen‘vader’ Niels Molenaar neemt je mee zijn land op.

Als er iemand met passie over pioenrozen vertelt is het Niels. We kunnen hem met een gerust hart onze bloedeigen hofleverancier noemen: dit jaar kochten we voor het hele seizoen maar liefst 200.000 pioenen bij hem in voor in jullie bossen. Uiteraard altijd van de beste kwaliteit en vers van zijn met liefde onderhouden land.

"Elke bloem moet een eyecatcher zijn"
– Niels Molenaar

Pareltje

Pioenen zijn kostbaar: als je er eentje van de plant plukt, komt er pas volgend jaar een nieuwe bloem voor terug. Eenmaal in de vaas bloeien ze 5 tot 7 dagen en zullen ze daarna hun eerste blaadjes verliezen. Bij warm weer kan dit veel korter zijn, ongeveer 3 tot 6 dagen. Een pareltje waar je van moet genieten zolang het kan!

Niels deelt zijn aanstekelijke liefde en passie maar al te graag, en neemt je daarom mee in een exclusief kijkje achter de schermen op zijn land:

Een bericht gedeeld door bloomon (@bloomonnl) op

We want more!

Wil je weten hoe je je pioenrozen optimaal kunt verzorgen, zodat ze lang blijven shinen in je vaas? Op onze blog vind je handige tips, tricks en verrassende feitjes over pioenrozen.

Onze collectie

Image Alternative Text

Instagram staat in bloei