5 tips om je reislust te stillen

5 tips om je reislust te stillen

Ook al zo’n drang om de deur uit te gaan? Droom je van exotische bestemmingen terwijl je eigenlijk nog moet werken? Stiekem vluchten aan het checken? Dikke kans dat je besmet bent met ‘wanderlust’: een intens verlangen om de wereld te verkennen. Wij hebben het hier flink te pakken en leven ons de komende weken uit op dit thema. We hopen dat onze bloemen je inspireren om erop uit te trekken. Hier alvast vijf tips om toe te kunnen geven aan je reislust: gewoon doen!

Gratis verblijf op de mooiste plekken ter wereld

Gratis? Wat is het addertje onder het gras? Is er niet! Nou ja, je moet wel een dierenvriend zijn – of er snel eentje worden. Het concept is simpel: als baasjes op vakantie gaan, hebben hun huisdieren een oppas nodig. In ruil voor samen wandelen, buiken kroelen, blikken opentrekken en er gewoon zijn, geven eigenaren je graag de voordeursleutel. Een echte win-winsituatie, zeggen wij. Daarom zijn we zo dol op sites als Trusted Housesitters. Ze zoeken oppassers voor huizen over de hele wereld. Van een strandhuis in Thailand tot een boerderij in Australië of een kasteel in Frankrijk. Lijkt te mooi om waar te zijn, maar het bestaat echt!

Koop een round-the-world ticket

Een ‘round-the-world ticket’ is tegenwoordig niet meer onbetaalbaar. Sterker nog, zo’n ticket is eigenlijk een heel slimme manier om in één keer een rits bestemmingen van je bucketlist te strepen. Benieuwd naar wat zo’n droomreis zou kosten? Kijk eens op AirTreks. Laat weten waar je graag naartoe wilt en wanneer, dan zoeken zij het voor je uit en krijg je een prijsopgaaf. Ze hebben ook nog een handig planningsysteem waarbij je een maand lang iedere dag een mailtje krijgt om alles stap voor stap voor te bereiden. Ook goed voor de voorpret! Met een stylish paspoorthoesje zit je altijd goed (het hoesje op de foto is van The Little Green Bag). 

Maak de wereld tot je werkplek

Onze planeet is inmiddels één groot netwerk. Internet is overal en wi-fi verovert de wereld. Ben jij zo iemand die overal kan werken? Waar wacht je nog op? Dit is je kans om het nuttige met het aangename te combineren! Verken de wereld, dompel jezelf onder in nieuwe culturen, leef tussen de locals en verdien ondertussen gewoon geld. Wat je dan weer aan geweldige souvenirs mag uitgeven (als je ondertussen ook nog aan het house-sitten bent).

Nog wat extra reisinspiratie nodig?

Wij zijn fan van deze reisblogs. Geschreven door vrouwen, want dat zijn nou eenmaal excellente speurders naar de beste plekken op aarde, maar zéker ook geschikt voor mannen. Droom erop los bij de avonturen van Nomadic Chick, die haar glansrijke carrière on hold heeft gezet om de wereld in te trekken. Of ga naar ‘A Little Adrift’ van Shannon, die door National Geographic is uitgeroepen tot ‘Traveler of the Year’.

O, o, kun je niet weg?

Platzak? Geen partner? Geen plannen? Hm, best frustrerend als al je vrienden wél de zon achterna gaan. Maar wanhoop niet! Het weer kunnen we niet voor je fixen, maar misschien kunnen we je wel warm maken voor het verkennen van je eigen buurt? We zijn allemaal van die gewoontedieren, met vaste routes en routines. Wij hebben ons voorgenomen eens een andere weg in te slaan. Je weet tenslotte maar nooit wat – of wie – je tegenkomt. Om met George Michael te spreken: ‘Turn a different corner and we never would have met.’

Stel je voor.

Share on: