DIY: Appelroosjes

DIY: Appelroosjes

Wil je bij een etentje indruk maken op je gasten? Met dit creatieve gerecht scoor je punten! Dit zoete goedje ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook om te smullen. Je moet even de handen uit de mouwen steken, maar dan heb je ook wat.

Dit heb je nodig:

  • 2 grote, rode appels
  • bladerdeeg
  • 1 citroen
  • je lievelingsjam

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Schil de rode appels en snijd ze in dunne plakjes. Giet er vervolgens heet water overheen om ze zacht te maken. Voeg wat citroensap toe, zodat de appel niet bruin wordt.
  3. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in dunne reepjes van 5 cm.
  4. Leg de appelplakjes op een theedoek, zodat ze wat drogen.
  5. Bestrijk de reepjes met jam.
  6. ‘Plak’ de appel voor de helft over het deeg, zodat het onderste deel van het deeg vrij blijft.
  7. Klap de onderste deeghelft omhoog en rol alles op tot een roosje.
  8. Zet de roosjes in een muffinvorm en bak ze 40 minuten op 180°C.

Enjoy!

Applepie_3

Share on: