Een frisse start

Een frisse start

Het nieuwe jaar is bijna aangebroken. Voor velen van ons een moment om met een schone lei te beginnen. Nu ga je echt je huis opgeruimd houden, voortaan ga je alleen nog maar op de fiets, vanaf nu ga je verjaardag wél onthouden en je gaat beter zorgen voor jezelf. Herkenbaar?

Geen zorgen, daar ben je mens voor. Goede voornemens zijn er om bedacht, volgehouden en verbroken te worden. Maar beter zorgen voor jezelf, dat is er één om vast te houden. Daarmee maak je niet alleen jezelf blij, ook anderen worden gelukkig van een vrolijke versie van jou. Slaap jij bijvoorbeeld graag een gat in de dag? Lekker doen, want het is dus ook in het voordeel van je omgeving.

Maar wat versta je nog meer onder goed voor jezelf zorgen? De meeste mensen voelen zich beter op hun gemak en minder gestrest in een opgeruimde omgeving. Doe dus meteen de afwas en laat je laptop niet op tafel staan. En gun jezelf ook eens iets leuks. Als jij intens gelukkig wordt van die schoenen, dan moet je er gewoon voor gaan. Het leven is te kort om jezelf te onthouden van dingen waar je heel blij van wordt!

En zo is het natuurlijk ook met bloemen. Denk eens terug aan je goede voornemens. Een verzorgd en opgeruimd interieur met een waanzinnige bos als eyecatcher. De verjaardag van je schoonmoeder met het perfecte cadeau onder de arm. Of jezelf gewoon eens je geluksmomentjes gunnen. Ja, dit jaar ga je je er écht aan houden.