Moederdag: bloomon is #FORHER

Moederdag: bloomon is #FORHER

Een special edition Moederdagbos voor alle bijzondere vrouwen in je leven.

Girls run the world

Voorlopig twijfelen we daar niet aan. Inmiddels wordt er in meer dan 40 landen Moederdag gevierd. De geboorte van Moederdag? In 1908 organiseerde vredesactiviste Anna Jarvis een herdenking voor haar overleden moeder. Ze stuurde 500 anjers (de favoriete bloem van haar moeder) naar een kerk in West Virginia als eerbetoon aan alle moeders en hun moederliefde. Haar poging om erkenning te krijgen voor deze speciale dag werd in eerste instantie afgewezen door de regering. Maar na veel support van anderen en nog meer doorzettingsvermogen van Anna zelf, werd in 1914 de tweede zondag in Mei officieel erkend als dé feestdag van het moederschap. Leuk feitje: in de twintiger jaren van de vorige eeuw zagen bedrijven als Hallmark wel handel in de opkomst van Moederdag en begonnen met het produceren van speciale moederdagkaarten. Anna Jarvis was hier eigenlijk fel op tegen, maar werd ironisch genoeg gearresteerd voor ‘t verstoren van de openbare orde.

 

Ode aan de anjer

De anjer is wereldwijd nog steeds hét symbool voor Moederdag. Je vindt de roze anjers vaak terug in een cadeaubos,en geeft witte anjers als eerbetoon voor overleden moeders. En in Japan? Daar zijn een bos rode anjers een echte must voor moeders. Maar ook tulpen, gerbera’s en lelies zijn wereldwijd erg populair. In Nederland wordt Moederdag op steeds grotere schaal gevierd en lucky us: als echt bloemenland hebben we onze moeders heel wat te bieden.

Bloemen zijn en blijven het perfecte cadeau voor iedereen die je lief hebt. Maar voor Moederdag gaan we dit jaar all the way. Speciaal voor alle bijzondere vrouwen in je leven hebben we een special edition Moederdagbos (en unieke gifts) voor je samengesteld!

 

Moederdag boeket en giftcard

 

Geef bloemen cadeau

 

ODE #FORHER

Noem het een liefdesverklaring. Noem het een hommage. Geïnspireerd door de schoonheid van bloemen en de verhalen die we hier op de werkvloer hebben opgevangen. Puur en recht uit het hart. We vroegen ons bloomon team members wat hun moeder zo bijzonder maakt. Het resultaat? Je ziet het hier:

 

 

Geef bloemen cadeau

Share on: