The revival of vintage

Onze interieurstylist Kim, werkzaam voor diverse woonbladen, deelt hier regelmatig de laatste trends op het gebied van styling en interieur. Daarnaast geeft zij praktische tips over hoe je deze trends eenvoudig zelf toepast.

In mijn huis vind je veel vintage meubels. Zo droom ik regelmatig weg naar de jaren 50, 60, 70. De vintagetrend is terug van weggeweest en als je het mij vraagt is hij here to stay. Tegenwoordig mixen we vintage met moderne items. We struinen massaal de kringloopwinkels af op zoek naar dat ene ultieme item, met als resultaat steeds minder echte koopjes en steeds meer exclusieve vintage (web)shops. Voordeel is dat zij het voorwerk al gedaan hebben en unieke items in hun collectie hebben! Voor net iets meer geld is het vaak al mooi opgeknapt. Handig als je geen tijd of zin hebt om ieder weekend over rommelmarkten te struinen.

Retro en vogue
Vintage geeft een gevoel van nostalgie. Mij doet het denken aan de warmte die ik thuis voelde bij mijn opa en oma. Deze meubels hebben een historie en verhaal. Vintage kan muffig en oubollig worden, maar door te werken met een strak metalen tafel of een wit gestucte wand is het juist weer helemaal van nu! Gebruik de kleuren bruin, amber, okergeel en oranje om de typische sfeer te creëren. Ook (ijs)blauw en grasgroen, olijfgroen, mosgroen, grijstinten en wit passen perfect bij deze trend. En wat dacht je van houtfineer?

Bank
Op de bank ligt een prachtige mix van kussens van Tas-ka in de kleuren okergeel en bruin. Ze staan perfect in combinatie met een subtiele print. Het tafeltje is gekocht bij jawel, de kringloop! De bank heet How Lazy en is van Leolux.

Verzameling vaasjes
Er zijn altijd van die bloemen die het lang volhouden. En juist bij de kringloop kom je vaak leuke kleine vaasjes tegen die zich uitstekend lenen voor één bloemetje. Zo heb je extra lang plezier van je bloemen. Plaats ze bijvoorbeeld op de schouw, het middelpunt van de woonkamer. Zorg voor wel de juiste balans en zet het niet te vol. Het witte hert is juist een strak item en zorgt voor een moderne twist aan de vintage sfeer.

Speciaal voor Bloomon
Kim selecteerde een aantal accessoires passend bij dit vintage thema. Wij bezorgen deze accessoires bij je bloemen in de week van 13 t/m 17 april. Ga naar je persoonlijke account via www.bloomon.nl/login. Onder ‘Extra’s’ voeg je de vintage accessoires eenvoudig toe aan je bezorging op dinsdag 14 april of donderdagavond 16 april. Let op: deze accessoires zijn eenmalig te bestellen en beperkt in oplage.Bloomon-voorjaar-91

Buikvaas
Rookglas doet denken aan toen! Deze groene buikvaas van Storebror leent zich perfect voor die ene prachtige bloem die nog een tijdje mooi blijft.

Size: 17 x 17 x 27,5 cm
€ 9,95

Tafelkleed en theedoekBloomon_07-2
Een tafelkleed creëert direct sfeer. Niet alleen tijdens het eten, maar ook daarbuiten. Met dit dessin van Tas-ka heb je meteen de vintagesfeer te pakken! Tas-ka ontwerpt haar eigen stoffen, papier en posters. Daarnaast verkopen ze ook accessoires van diverse designers. De sfeer loopt uiteen van vintage tot Scandinavisch. Het juiste voorbeeld van een mix van stijlen die goed bij elkaar passen.

Print: schemer bruin
Materiaal: 100% katoen
Size tafelkleed: 140 x 250 cm
Size theedoek: 50 x 60 cm

Theedoek & tafelkleed samen € 79,50

Credits:
Wit gewei: Capventure
Diverse accessoires: kringloopwinkel