Vergeet de grote voorjaarsschoonmaak. Word de meest opgeruimde versie van jezelf.

Vergeet de grote voorjaarsschoonmaak. Word de meest opgeruimde versie van jezelf.

De eerste straaltjes piepen weer door de winterse wolken heen, de nieuwe collecties prijken in de winkels en je ruikt het in de lucht: het voorjaar staat voor de deur! Vroeger het moment van soppen, boenen en alles even lekker wassen. Tegenwoordig doen we dat natuurlijk heel anders. We gaan terug naar de basis, de essentie van alle dingen. JIJ!

Wat maakt je blij?

Ontspullen is het nieuwe materialisme. Ontspullen? Yep. Sla dat maar op als hét woord van 2016. Opruimgoeroe Marie Kondo uit Japan inspireerde en mobiliseerde wereldwijd een flinke schare verzamelaars hoe je nooit meer hoeft op te ruimen. Haar boek ‘Opgeruimd!’ heeft een aantal simpele zeer efficiënte handvatten om door je spullen te gaan en niet te blijven hangen in de oh zo bekende valkuil van het ‘Bij twijfel toch bewaren’. Zij stelt haar lezers slechts 1 vraag als het aankomt op het sorteren: ‘Geeft het object een blij gevoel?’. Nee? Wegdoen. Ja? Houden. Zo wordt ontspullen een koud kunstje.

Zie het als het verwijderen van de bruin geworden blaadjes in jouw Bloomon bos: zo blijf je genieten van de essentie van de bos en blijft het geheel b(l)oeiend! Hoe heerlijk zou het zijn om deze vraag te stellen over je familie, oude vrienden, collega’s en buren… 😉

Uit je hoofd

Het gonst door elk lifestyle magazine: Leef met je hart! Ga uit je hoofd! Blijkbaar vergeten we ergens onderweg, terwijl we bezig zijn met leven, om de juiste balans te vinden tussen wat nodig is en wat je zelf eigenlijk wilt. 

Wat kan helpen: hartenwenslijstjes op te stellen. Kies voor een mooi notitieschrift, klim in je pen, installeer je met een kop thee op je schrijfstoel en begin vanuit je onderbuik jouw wensenlijstjes op te stellen. Focus op waar je vlinders van krijgt bij het idee alleen al. Alles mag! Deze week, deze maand, dit jaar of ooit.

Mocht er onverhoopt een gedachte van ‘Kan dat wel? Kan ik dat wel? De melk is op. Deze donderdag niet vergeten om….’ voorbij schieten, schrijf die elders op. Zo blijft het een lijstje dat puur over jou gaat! Opgeruimd hoofd, opgeruimd huis…. Laat het voorjaar maar komen!