Bloemen waar je u tegen zegt

Bloemen waar je u tegen zegt

Een koninklijke nieuwkomer, een flinke dot charme, plus een bloem met ballen. Volgens ons een prima rijtje om met opgeheven hoofd april mee in te gaan.  

Deze week een piepjonge bloem met een koninklijk randje: de Chrysanthemum ‘Rossano Charlotte’ (4). Deze pluischrysant is pas vorig jaar geïntroduceerd en komt van eigen bodem: een wereldberoemde chrysantenveredelaar uit Nederland heeft ‘m geteeld en vernoemd naar het dochtertje van de Engelse prins William en zijn vrouw Kate, Prinses Charlotte. Ook bijzonder hoffelijk: een deel van de opbrengst van de ‘Rossano Charlotte’ gaat naar East Anglia’s Children Hospice, een stichting waar Kate beschermvrouw van is.

De Ranunculus ‘Elegance’ (3) heeft eigenlijk ook wel wat koninklijks vinden wij. En dat komt niet alleen door de naam. De ranonkel staat symbool voor charme, rijkdom, vrolijkheid en feestelijkheid. Daar houden we van.

Dicht in de buurt van de Freesia ‘Rubina River’ (1) zijn, is ook zo’n feestje. De Freesia is een van de weinige bloemen die nog een natuurlijke geur heeft. Het is een geur die herinnert aan z’n exotische afkomst: Zuid-Afrika. Ontdekt door botanicus Christian Ecklon, die de naam van deze bloem opdroeg aan zijn goede vriend de Duitse arts en botanicus Friedrich Freese. Pure bromance dus.  

Cornus alba ‘Sibirica’ (2) springt er lekker uit deze week, met z’n felrode kleur. Cornus betekent hoorn en verwijst naar de vorm van de takken in de winter. Hier kennen we deze twijg als de witte kornoelje. Wit inderdaad; in het voorjaar staat hij namelijk vol in bloei met witte bloemen.

En de Asclepias ‘Moby Dick’ (5)? Ook heel interessant om van dichtbij te bekijken. In Engeland noemen ze ‘m trouwens Monkey Balls – of hadden we je dit net even eerder moeten vertellen? Deze zijdeplant is niet alleen wonderlijk om te zien, maar gedraagt zich er ook naar. Als hij openbarst, laat hij zijn pluizen los. Misschien dus nog een opruimtaakje aan het einde van de week, maar het goede nieuws: je mag bij elke pluis een wens doen.  

  1. Freesia ‘Rubina River’
  2. Cornus alba ‘Sibirica’
  3. Ranunculus ‘Elegance’
  4. Chrysanthemum ‘Rossano Charlotte’ 
  5. Asclepias ‘Moby Dick’ 

 

Hoe staan jouw bloemen erbij deze week? We kijken uit naar je foto op Facebook of Instagram, #bloomon.