California Dreamin’

California Dreamin’

Een bloem uit Californië? Eentje die vernoemd is naar een bekende kikker? En nog een andere die haar naam dankt aan regenbogen? Lees verder om erachter te komen welke speciale bloemen er deze week in onze bos zitten…

Die arme Kermit! Hij was lang niet altijd zo’n mooie kikker. Toen hij in 1955 voor de eerste keer op de Amerikaanse tv te zien was, werd hij gemaakt van een oude jas met – geloof het of niet – twee pingpongballetjes die als ogen moesten dienen. Hij had meer weg van een hagedis dan van een kikker. 

In het Midden-Oosten kreeg Kermit een nieuwe naam: Kamel. Heeft overigens niets te maken met kamelen, zoals je misschien zou denken. Het is een Arabische jongensnaam die ‘perfect’ betekent. Vraag je je intussen af hoe het komt dat we het ineens over een kikker hebben? Komt door de Germini Pomponi ‘Kermit’, een kikkerkleurige mini gerbera. 

Ook zit er een Gele Baardiris in. Iris betekent in het Grieks regenboog. Of er nu echt een pot goud staat aan het uiteinde of niet, zo’n regenboog blijft sowieso iets heel magisch als zineens verschijnt. En waarom zou je dan geen wens doen? Baat het niet, dan schaadt het niet! 

Voor wie niet kan wachten op een regenboog: we hebben onze eigen pot goud toegevoegd: de Zantedeschia ‘Treasure’. De levendige roodoranje kleuren van deze lelie zullen je er hopelijk aan doen herinneren dat bij elke zonsondergang ook een zonsopgang hoort: heb je een slechte dag gehad, dan maak je morgen toch gewoon een nieuwe frisse start?

Een andere lelie in onze bos deze week is de Brodiaea, een zogenaamde clusterlelie. Zie je al waarom? De bloem staat ook bekend als ‘wilde hyacint’ en is afkomstig uit Californië. Iemand al aan het California Dreamin’? Denk aan: LA, Hollywood, San Francisco én de grootste, hoogste bomen op deze planeet… 

De bos wordt vervolledigd door de Matthiola Incana ‘Lucinda Cream’, die met z’n prachtige bloemen een pittige, zoete geur door je woonkamer verspreidt.

We zijn heel benieuwd naar jouw bos! Sharing is caring: delen dus maar op Facebook en Instagram met de hashtag #bloomonnl.

Op de foto zie je de volgende bloemen:

  1. Germini Pomponi ‘Kermit’
  2. Yellow Baardiris
  3. Brodiaea
  4. Zantedeschia ‘Treasure’
  5. Matthiola Incana ‘Lucinda Cream’