De tulp in de spotlights

De tulp in de spotlights

Het nieuwe jaar is aangebroken, dus het is tijd voor een frisse wind. De tulp is terug van weggeweest!

De tulp is niet te missen in ons land, maar dat maakt haar niet minder interessant. De bloem heeft niet alleen een bijzondere geschiedenis, maar ook veel verschillende looks. Je vindt de bloem in een ontelbaar aantal soorten, vormen en kleuren. Denk aan de Franse tulp (links), die opvalt met haar grote bloembladeren en zo’n 30 cm langer is dan een ‘gewone’ tulp. Andere bijzondere soorten zijn de pioentulp, trostulp of parkiettulp (rechts) met haar gedraaide en gefranjerde bloemblaadjes.

Tulpen_3x

In de vaas doet de tulp helemaal haar eigen ding. De bloem groeit namelijk, in tegenstelling tot andere bloemen, in de vaas verder. De steel kan een beetje krom gaan groeien, dus af en toe de tulp herschikken is een goed idee. Wist je dat de tulp eigenlijk helemaal geen Hollandse bloem is? Zo hebben we nog veel meer interessante feitjes voor je.

Wil je zelf tulpen in huis halen? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een bos in een klassieke tulpenvaas. Maar wij doen het graag anders en zetten een of twee bijzondere tulpen tussen rozen of ranonkels. Zo creëer je een luchtige, speelse bos bloemen met een Hollands tintje.

 

Share on:

Tags: