Een bos met de blues

Een bos met de blues

Ding dong, een blauwe bos met belletjes. En een slijmerd. Nou, daar gaan we!

Onze bloemstylist Anton heeft echt heel veel zin in het voorjaar en bedacht daarom een bos die lijkt op zo’n blauwe lentelucht met van die wolkjes waar je op wilt springen. Maar het blijft niet bij blauw en wit, hij heeft er ook lila aan toegevoegd. En deze kleur staat voor de vroege liefde. 

De eerste bloem is een beetje een slijmerd: de Albuca- of ‘slijmlelie’ (4). Als je de steel beschadigt of breekt, komt er dikkig sap uit dat iets weg heeft van slijm. Dus voorzichtig als je deze bloem afsnijdt.

De Delphinium ‘Balkleid’ (2) is letterlijk vertaald naar de vorm: delphinium is de Latijnse naam voor dolfijn. Nogal duidelijk waarom dat het geval is.

Ook de Campanula (3) is vernoemd naar haar vorm: campanula is het Latijnse woord voor klein klokje of belletje. Vandaar de bijnaam ‘belbloem’, je ziet wel dat de vorm van de bloem inderdaad lijkt op  van die ouderwetse belklokken. In Engeland en Amerika vieren ze St. Patrick’s Day: een van oorsprong Ierse feestdag waarbij iedereen in het groen, de nationale kleur, gekleed gaat.

De Moluccella laevis (1) heeft precies deze kleur groen en wordt ook wel ‘Bells of Ireland’ genoemd. In Ierland geloven ze dat deze bloemen geluk brengen.

Als laatste de Genista (5), eigenlijk een struik. Je zou hem kunnen zien als je een wandeling door de natuur maakt. Maar ook op de menukaart van een cocktailbar: het is namelijk ook de naam van een cocktail die wij in Nederland ‘Bowl’ noemen.

Proost op blauwe luchten en zonnige dagen! We willen heel graag jullie Bloomon bloemen zien. Sharing is caring, dus delen maar op Facebook en Instagram, met de hashtag #bloomonnl.

Op de foto zie je de volgende bloemen:

  1. Moluccella (zit in de formaten M en L)
  2. Delphinium ‘Ballkleid’ (zit in het L formaat)
  3. Campanula lily (zit in alle formaten)
  4. Albuca (zit in de formaten S en M)
  5. Genistra (zit in het S formaat)