Een superheld voor Pasen

Een superheld voor Pasen

Wat hebben een geel Chinees klokje, een Australische inheemse Spiderman en een oerhollands bloemetje vernoemd naar een Griekse God met elkaar te maken? Juist! Ze zitten allemaal in jouw bos van deze week.

We zijn weer van oost naar west en gewoon ‘om de hoek’ gegaan om deze olijke verzameling bij elkaar te scoren voor Pasen.

Het verre Oosten brengt ons de Forsythia (3) die ook wel het ‘Chinese klokje’ wordt genoemd en alleen bloeit in het voorjaar. Hierdoor kondigt deze in China gevonden tak, het voorjaar aan. Buiten in bloei is de boom een verzamelplek voor veel exotische vlindersoorten.

Nog verder oostwaarts vinden we de oorsprong van de inheemse heester Grevillea ‘Spider Man’ (2), dat is namelijk Australië. De zoete nectar uit deze borstelachtige bloem wordt graag gedronken door tropische vogels. De originele bevolking van Australië, de Aboriginals, mengen het bloemensap met water voor een zoet drankje. Of zo uit het vuistje kan dus ook, waardoor de bloemen ook wel ‘bushlollies’ genoemd werden. Don’t try this at home! Veel soorten zijn giftig, dus wij raden aan om er gewoon van te genieten in de vaas.

Dan de Hollandse Iris (4) in de variant die vernoemd is naar de Griekse God Apollo. Niet zo gek als je bedenkt dat dit de God is van de zon en het licht. Deze bloemetjes zijn kleine stralende zonnetjes op stelen, vind je niet?

We blijven lekker in de buurt voor de herkomst van de lichtroze roos Romantic Pepita (1). Deze roos valt op door de vele trosjes bloemen en vandaar de nogal logische bijnaam ‘trosroos’. Deze klassieke uitstraling past perfect in een kleine vaas op je nachtkastje. Nu maar hopen dat dit inspiratie biedt voor een romantisch (paas)ontbijtje op bed…

Laat je ons zien en weten wat je van de bos van deze week vindt? Post het op Facebook of Instagram met #bloomonnl.

Op de foto zie je de volgende bloemen:

  1. Romantic Pepita (zit alleen in het S formaat)
  2. Grevillea ‘Spider Man’ (zit in de formaten M en L)
  3. Forsythia (zit in de formaten S, M en L) 
  4. Iris ‘Apollo’ (zit in de formaten M en L)