Eitje

Eitje

Zondag vaderdag. Oef. Waren we nog maar een jaar of vijf, dan maakten we gewoon een mooie tekening. Wat nu? No worries, Bloomon weet raad, vaderdag is een eitje!

Al eens een winkel binnengelopen deze week? Ook gestruikeld over herenluchtjes met namen van voetballers, accuboormachines, Go Pro ‘Heroes’, multi-purpose detectors en heel veel andere toys for boys waarvan je je afvraagt wat je ermee moet? Google eens op het woord ‘vaderdag’ en je computer vertelt je waar de man van vandaag op zit te wachten: een neushaartrimmer, een brave bruine herenportemonnee, een barbecue met pizzasteen of virtual reality bril. Je kunt het ook nog over een heel andere boeg gooien met een workshop ‘filterkoffie zetten en proeven’. Hè? Ja, dat bestaat! Wat is er eigenlijk gebeurd met de sokken? Dragen mannen die niet meer?

Wie een vader, man en kinderen heeft, moet als het tegenzit twee keer iets origineels bedenken en uitvoeren. En dan zitten de moeders onder ons ook nog met de afweging of het allemaal wel in balans is – wat heeft híj vorige maand eigenlijk voor moederdag geregeld?

Weet je wat? Streep erdoor: laten we met zijn allen gewoon teruggaan naar het ontbijt op bed. Croissantje, vers geperst glaasje sap, eitje erbij en een dikke zoen. De bloemen heb je al in huis. Speciaal voor deze gelegenheid een stoere mannelijke bos. Beetje ruig, type ruwe bolster blanke pit, licht ongeschoren. Zo uit het veld dus, met niet al te veel tierelantijnen. Neem nou onze Stypha (5): deze puur natuur grasspriet staat garant voor de ‘just out of bed’ look.

Die borstelige gele bolletjes zijn Craspedia Globosa (4). Gele trommelstokjes heten ze hier, de ideale gadgets voor de muzikale man dus. Er is trouwens nog meer geel voor een goed begin van de dag: duizendblad. De wetenschappelijke naam daarvan, Achillea Moonshine (2), spreekt ons in dit geval meer aan. De bloem is naar de Griekse halfgod Achilles vernoemd. En zeg nou eerlijk, een jonge god willen we allemaal wel zijn (of hebben), zeker met zo’n sixpack als Brad Pitt in Troy. Voor een vrolijke noot hebben we er ook een Asclepias Gay Butterfly (1) ingestopt. De oranje bloementjes werken als een magneet op vlinders, die vinden dit exemplaar al net zo’n feest als wij.

Tot slot is de Cyperus Papyrus (3) geknipt voor het echte MacGyver type: je kunt er niet alleen papier, maar ook touw, daken, sandalen, schalen, en boten van maken. De oude Egyptenaren deden het ook – helemaal zonder hulp van elektronische gadgets en tools. Ja, papa, knutsel dit jaar zelf maar eens wat in elkaar!

  1. Asclepias Gay Butterfly
  2. Achillea Moonshine
  3. Cyperus Papyrus
  4. Craspedia Globosa
  5. Stypha

Hoe staan jouw bloemen erbij tijdens het zondagochtendontbijt? We kijken uit naar je foto op Facebook of Instagram, #bloomonNL!

Share on: