Exotische beauty’s

Exotische beauty’s

Vakantie in zicht! Dat vieren we met een bos vol exotische beauty’s uit alle hoeken van de wereld. Tijd voor bubbels en mooie verhalen over koninginnen, dwergen en kampioenen.

Het werk overleefd? Deur achter je dichtgetrokken? Tijd voor bubbels! Wij zijn wel in voor een feestje. De Rosa Almas+ (3) verhoogt de feestvreugde: zalmroze van buiten en champagnegeel van binnen. In de knop is deze roos nog bescheiden, maar als ie open gaat: wow! Dat plusje staat er niet voor niets achter. En hij ruikt nog heerlijk ook. Daar past iets bruisends bij vinden wij. Proost!

Om de reislust aan te wakkeren beginnen we met een tropische tak van de Phoenix Roebelinii (4). Deze dwergdadelpalm komt uit het regenwoud van Zuidoost-Azië, maar doet het ook prima in een vaas: het is bovendien een van de beste natuurlijke luchtzuiveraars om in huis te halen. Dit exotische palmpje neutraliseert giftige stoffen uit verf, lijm en zelfs sigarettenrook. Al een keer diep adem gehaald? Tja, moeten wij ook doen voordat we op vakantie gaan. Zo’n koffer pakken blijft een pittige klus.

De Campanula Champion Lavender (1) komt van minder ver, gewoon uit Frankrijk. Met deze kampioen vieren we de meesterlijke zege van Tom Dumoulin in de koninginnenrit van de Tour de France. Staat ie bij jou ook aan? Alleen al het geluid van de Tour doet ons aan vakantie denken. Misschien zelf eens een colletje beklimmen de komende weken? Dit tweejarige Mariëtteklokje (haar Nederlandse naam) is er ook zo een van alles of niets. Ze bloeit maar één keer lang en uitbundig, waarna ze er helemaal mee ophoudt.

Om het thema vast te houden: Eupatorium (5) noemen we hier koninginnenkruid. Schijnt te helpen tegen uitputting, griep, verkoudheid – kunnen die renners wel wat van gebruiken, ze moeten nog 10 dagen! Staat vast nog niet op de verboden lijst. Maar ook de echte globetrotters kunnen hier hun voordeel mee doen: het zou goed zijn tegen knokkelkoorts, het virus van de gevreesde denguemug.

Tot slot nog een echte African Queen: de zwarte Calla Lelie (2). Zwart, mysterieus en ondoorgrondelijk. Zeker geen gemakkelijke dame. Deze van oorsprong Zuid-Afrikaanse moerasplant heeft vele namen. Calla Lelie, Aronskelk of Zantedeschia. Wij kiezen voor Calla, gewoon omdat dat Grieks is voor ‘mooi’. Laat dat het woord zijn voor de komende weken; we wensen iedereen een prachtige zomer!

  1. Campanula Champion Lavender
  2. Calla Lelie
  3. Rosa Almas+
  4. Phoenix Roebelinii
  5. Eupatorium

Hoe staan jouw globetrotters erbij? We zien het graag op Facebook of Instagram: 

Share on: