Fris en Fruitig

Fris en Fruitig

Heb je ook zo’n zin in vers fruit? Een rijpe perzik die je ruikt terwijl hij op je wacht om gegeten te worden. De kleur, de geur en dan de hap: juicy! Nou dat is dus de inspiratie van de bos van deze week.

We krijgen zin in de zomer. Zeker nu het wat grijs is buiten (in vele opzichten, helaas). We kunnen wel wat zachtheid gebruiken en daarom hebben we met aandacht dit palet van verschillende tinten roze, geel en paars samengesteld.

Langs de glooiende kustlijn rondom San Francisco vind je tussen de heuvels en bergen de Clarkia amoena ‘Grace Pink’ (1). Onhandige bijnaam heeft deze roze Californische babe wel: ‘Farewell to Spring’. Maar dat gaan we voorlopig nog niet doen natuurlijk, we zijn net begonnen.

De elegante Rosa ‘Free Spirit’ (2) houdt iets voor je verborgen: zodra de bloem ontwaakt en zich opent, zie je dat de bloemblaadjes vele tonen van rood, geel, roze, perzik en fuchsia heeft.

De dauw die je af en toe nog treft op een ochtend in maart, zie je terug op de grillige randjes van de Tulp ‘Queensland’ (4). En de vrolijke noot komt van de Castanea Sativa (3) ook wel ‘kastanje bloesem’ genoemd. De Latijnse naam betekent ‘doe me recht’ en we hopen uiteraard dat de bos van deze week dat zal doen!

Vergeet niet jouw bos te delen op onze sociale kanalen. Ga naar Facebook of Instagram en gebruik #bloomonnl.

Op de foto staan de volgende bloemen:

  1. Clarkia amoena ‘Grace Pink’ (zit in de formaten M en L)
  2. Rosa ‘Free Spirit’ (zit alleen in het S formaat)
  3. Castanea sativa (zit alleen in het L formaat)
  4. Tulip ‘Queensland’ (zit alleen in het S formaat)