George Clooney, what else?

George Clooney, what else?

Een bloem vernoemd naar dé Hollywood Hunk? Naar Chef Romance? En naar de hoogste berg van de wereld? Het zit er allemaal tussen deze week. Lees snel verder om erachter te komen wat we allemaal voor je in petto hebben…

Eerlijk is eerlijk: we weten niet helemaal zeker of de Ranunculus Clooney (4)  vernoemd is naar George. Maar we mogen best fantaseren, toch? Want iedereen (man én vrouw) is toch een beetje gecharmeerd van deze Hollywood Hunk? Los van de mogelijke vernoeming naar Charming George, is deze bloem een plaatje met zijn eindeloze bloemblaadjes.

Mocht hij nou niet helemaal je type zijn, dan is de Zantedeschia ‘Captain Romance’ (2) wellicht wat voor jou. Of onze fruitige vriend Dianthus ‘Peach Novia’ (5). Yummie!

De bos van deze week is de eerste in het thema voor de komende weken: ‘au naturel’. Au naturel doet je vast denken aan de lente en het voorjaar. Aan pastel, frisse tinten en de sfeer van de lente in huis. Qua uiterlijk past de Allium ‘Mount Everest’ (3) daar natuurlijk perfect bij met zijn frisse naam én uitstraling.

De Antirrhinum majus (1) in deze bos is ook wit. De bloem staat beter bekend als ‘Grote Leeuwenbek’. Hij heeft deze bijnaam gekregen omdat de bloemen open gaan staan waardoor ze eruit zien als leeuwenbekken. Ah ja, waarom ook niet…

Laat je ons weten hoe jouw bos staat in je eigen huis? Dit kan natuurlijk via Facebook of Instagram met #bloomonnl.

Dit zijn de namen van de bloemen op de foto:

  1. Antirrhinum majus
  2. Zantedeschia ‘Captain Romance’
  3. Allium ‘Mount Everest’
  4. Ranunculus ‘Clooney’
  5. Dianthus ‘Peach Novia’