Goddelijk Geel

Goddelijk Geel

Zonnige dagen buiten en zo ook in de bos van deze week speciaal samengesteld door jou. Geel is té gek: het staat voor blijheid, plezier en optimisme. Naast alle gele gekkigheid hebben we ook nog de Freesia Blue Moon, een roos in perzikkleur en een sierui.

Laten we beginnen met de lilakleurige Freesia Blue Moon (3): Deze trechtervormige en heerlijk geurende bloemetjes zijn lid van de Freesia familie, een bloemenras die door Christian Ecklon werd ontdekt in Zuid-Afrika in 1866. Hij noemde de bloem naar zijn vriend Friedrich Freese, een Duitse botanist en dokter. Over een bromance gesproken.

Tulpen zijn natuurlijk heerlijk hollands en luiden op een oergezellige manier het voorjaar in. De elegante langstelige Tulp Dordogne (2) is minder Frans dan ze klinkt, want ze werd voor het eerst gekweekt in Nederland.

Lawine alarm! De grootste roos in zijn soort heet ‘Avalanche’ en is er deze week in roodoranje. De Rosa Peach Avalanche (7) staat bekend om haar beperkt aantal doorns en grote volle bloemknop. Zoals de naam al suggereert heeft ze zacht oranje, perzikkleurige bloembladeren. En die zijn heerlijk zacht als een perzikhuidje.

En als je dan toch bezig bent, bekijk dan meteen even van heel dichtbij de Leucadendron Gold Strike (4). Met lichtgele bloemen die doen denken aan tulpen. Deze bloemetjes zijn eigenlijk de blaadjes….

Tot slot onze twist: de Allium (6). Deze bloem met lange stam en bolvormige cluster van ieniemienie kleine bloemetje is een sierui en dus verwant met de ui, de look, de sjalot, de prei en honderden andere wilde kruiden. Smakelijk!

We zijn heel benieuwd naar jouw Bloomon-ervaring en horen heel graag wat je ervan vindt. Sharing is caring, dus laat het ons weten via Facebook of Instagram met #bloomon.

Op de foto zie je de volgende bloemen:

  1. Forsythia
  2. Franse tulp Dordogne
  3. Freesia Blue Moon
  4. Leucadendron Goldstrike
  5. Calendula
  6. Allium
  7. Rosa Peach Avalanche