Is het een kruid… Of een bloem?

Is het een kruid… Of een bloem?

De bloem die vroeger een kruid was. Een echt kruid. Een schat onder de kruidsoorten. In deze blog vertellen we je alles over de bos van deze week. 

Dit is de eerste bos in ons nieuwe thema voor de komende vijf weken: Getting Ready. Het is een kleurexplosie van roze, koraal en oranje mét ronde vormen. Daar zijn mannen ook niet vies van, toch?

De Gladiolus ‘Diana’ (3) is de bloem die het meest opvalt deze week. Zie je hoe het een mix is van koraaloranje, zalm- en knalroze? Gladiool komt van het Latijnse Gladius, wat zwaard betekent. We hoeven je niet uit te leggen dat dit komt door de enorme punten aan deze bloem.

Vroeger was het sturen van bloemen een subtiele hint om aan te geven dat je iemand bijzonder leuk vindt: je hebt een zwaard in mijn hart gestoken. Oja en de gladiool staat ook voor vruchtbaarheid. Dus pas op aan wie je deze schenkt…

De roze Chrysant Santini ‘Rossi Salmon’ (1) heeft dezelfde kleur als de lucht wanneer de zon zakt. Deze bloem werd voor het eerst in China gevonden, als kruid, rond 1500 voor Christus. Dat is toch al zo’n 35 eeuwen geleden!

De Thlaspi (4) – een uitermate goed Wordfeudwoord – is ook bekend onder de naam ‘boerenkers’. Wat dan weer een echt kruid is.

Een echte heilige, is onze laatste bloem van de bos: de Dianthus ‘St Safrane’ (2). Geboren en getogen in ons eigen Holland.

We zijn benieuwd naar jouw bos in huis. Deel een foto op onze Facebook of Instagram met #BloomonNL.

De foto laat de volgende bloemen zien:

  1. Dianthus ‘St Safrane’ (in de formaten M en L)
  2. Chrysant Santini ‘Rossi Salmon’ (in de formaten S en M)
  3. Gladiolus ‘Sugar Babe’ (in het L formaat)
  4. Thlaspi (in de formaten M en L)