La La Bloemenland

La La Bloemenland

Felle kleuren, donkere bloemen, rozengeur en stekels: deze week een ode aan de musicalfilm La La land. Zo zijn de roze bloemen geïnspireerd op de prachtige retro jurken en de jaag-vooral-je-dromen-na-mentaliteit van Mia (Emma Stone) en Sebastian (Ryan Gosling). De donkere ranonkel staat voor het verdriet dat komt kijken bij het maken van moeilijke beslissingen als je gaat voor je droom. Nooit eenvoudig en altijd dubbel, net zoals de ranonkel zelf. Ontdek welke karakteristieke bloemen we nog meer voor je hebben uitgekozen.

Vooraan in de rij een vintage roos: Rosa ‘Maritim’ (2). Wij kunnen onze ogen niet afhouden van deze goedgevulde klimroos in klassiek oudroze. Nog zo’n bloem die rechtstreeks uit een sprookje komt, is de Gladiolus ‘Fairytale Pink’ (5). Gladiolus komt van Gladius, wat zwaard betekent. En daarom noemen ze gladiolen ook wel zwaardlelies. De gladiool is trouwens ver van achterlijk: deze bloem staat voor kracht, overwinning en trots. Vroeger was het sturen van gladiolen een subtiele hint om aan te geven dat je iemand bijzonder leuk vindt: je hebt een zwaard in mijn hart gestoken.

Eentje die ook van het doek afspat is de Chrysanthemum spray ‘Expolis’ (1). Deze bloem werd eerst ontdekt als een kruid, rond 1500 voor Christus in China. Een kruid dat blijkbaar goed in de smaak viel, want tot op de dag van vandaag is de chrysant in China nog altijd het symbool van het geluk.

De ranonkel staat symbool voor charme. Als je in de Victoriaanse tijd iemand een bos ranonkels gaf, zei je in feite dat je diegene aantrekkelijk vond. De familiefoto van de Ranunculus ‘Noir’ (3) uit deze bos is behoorlijk groot, wereldwijd bestaat de ranonkelfamilie uit wel 1300 tot 2000 soorten. De bekende boterbloem bijvoorbeeld staat er ook tussen. Maar word niet te familiair met deze club: de meeste leden zijn giftig.

De bloemen van de exotische Strelitzia Reginae (4) gunnen elkaar ook graag het podium. Ze laten zich zo lang mogelijk bewonderen door keurig na elkaar open te gaan. Anton, onze bloemstylist, legt graag nog even uit op welke manier je thuis nóg langer kunt genieten van deze paradijsvogel.

 

  1. Chrysanthemum spray ‘Expolis’
  2. Rosa ‘Maritim’
  3. Ranunculus ‘Noir’
  4. Strelitzia Reginae
  5. Gladiolus ‘Fairytale Pink’

 

We zijn benieuwd hoe jij jouw bos in de spotlight hebt gezet. Laat je het ons nog even zien? Post jouw bos op Facebook of Instagram, hashtag #bloomonnl