Madeliefje uit de ruimte

Madeliefje uit de ruimte

Twee Griekse sterren in één bos! Lees verder om erachter te komen wat de bos van deze week nog meer voor jou in petto heeft…

Love is in the air. De Tulipa ‘Air’ (1) kondigt de lente en de liefde aan die in de lucht hangen. Deze prachtige bloem wordt vaak verbonden aan ons land.

Een madeliefje dat zo uit de ruimte is komen vliegen? Dat is hoe de Aster (2) eruit ziet. Niet zo gek dat de Grieken deze bloem hebben vernoemd naar een ster aan de hemel.

Phlox (3). Dat zou ook zomaar een scheldwoord kunnen zijn. Wat eigenlijk weer tegenstrijdig is als je bedenkt hoe prachtig deze ouderwetse bloem is. Deze variant heet de ‘Miss Fiona’. Wat staat roze haar goed he?

Het lievelingetje van onze stylist Anton is de Pioenroos (4). Niet zo gek natuurlijk, wat een snoepje is deze bloem. De pioen is vernoemd naar Paeon, een student van Asclepius, de Griekse God van geneeskunde en gezondheid. Asclepius was behoorlijk jaloers op Paeon. Volgens de legende heeft Zeus hem daarom veranderd in een bloem. 

Wat vind jij van deze bos? En waar staat hij in jouw huis? Deel vooral een foto met ons via Facebook of Instagram met #BloomonNL.

  1. Tulipa ‘Air’
  2. Aster
  3. Phlox ‘Miss Fiona’
  4. Pioenroos