Met een strikje

Met een strikje

Een bos vol winnaars vandaag, en er kwam geen stemwijzer of debat aan te pas. Het mag weer gewoon over bloemen gaan gelukkig! Ze zijn groots, intens en veelzijdig vandaag. En bij winnen hoort natuurlijk een feestje. Dresscode black tie.

We hebben er gewoon een tropische palm ingestoken. Caryota mitis (4), of mooier nog: de zachte vinnetjespalm. En praktisch bovendien. In India gebruiken ze de takken als dakbedekking en vlechten ze er manden mee; van de strengen met besjes die er uiteindelijk aankomen, maken ze zelfs kralen.

Die mooie zalmroze chrysant – Chrysanthemum ‘Aljonka Salmon’ (1) – is een pluischrysant. ‘Geplozen chrysanten’ hebben maar één grote bloem per steel of vertakking. De andere knoppen worden er namelijk uitgeplukt, speciaal om deze ene bloem zo groot en mooi mogelijk te laten worden. Dat uitverkoren exemplaar staat hier dus in je vaas te stralen.

En dan die Zantedeschia aethiopica ‘Cantor’ of een Zantedeschia aethiopica ‘Rudolph’ (2). Allebei donkere calla’s die nog niet zo lang geleden veredeld zijn. De Cantor is bijna zwart, terwijl Rudolph natuurlijk een vleugje rood heeft.

De Cordyline fruticosa ‘Black Tie’ (3) is er voor de finishing touch. Dit tropische blad met golvende rand brengt niet alleen geluk, maar ook een vrolijke boodschap: tijd om je op te doffen voor een feestje. ‘Dresscode black tie’ betekent voor de heren een smoking met strikje, voor de dames een mooie lange jurk of cocktailjurk. En daar hoort dan weer een cocktail bij natuurlijk. Cheers!

 

  1. Chrysanthemum ‘Aljonka Salmon’ 
  2. Zantedeschia aethiopica ‘Cantor’ | Zantedeschia aethiopica ‘Rudolph’ 
  3. Cordyline fruticosa ‘Black Tie’
  4. Caryota mitis 

 

Hoe staan jouw bloemen erbij? We zijn benieuwd! Post je een plaatje op Facebook of Instagram (#bloomon)?