Ongewone romantiek

Ongewone romantiek

Deze week bezorgen we een beetje romantiek bij jou thuis. Uiteraard wel the Bloomon way: er zit een twist aan deze klassieke bos. Roze rozen als een rivier, een vlindermagneet en een 7up-fan zijn de mix van deze week. We vertellen je meer, dus lees vooral verder…

Rosa ‘Pink Tacazzi’ (2) is vernoemd naar een rivier in Oost-Afrika die dan weer een aftakking is van de Nijl. Deze bijzondere rivier heet Atbara en hij is zo bijzonder omdat de oevers door erosie een diepe kleur roze hebben gekregen. De perfecte naam voor een perfecte roos!

Als een kind in een snoepwinkel! Dat is hoe vlinders reageren op de Scabiosa ‘Candy Scoop’ (3), een familielid van de Kamperfoelie gevuld met nectar. Alle familieleden van de Scabiosa noemen we ‘speldenkussen bloemen’ omdat de stam lijkt op een kussen en de blaadjes iets weg hebben van spelden. Gelukkig zijn ze in werkelijkheid mooier dan deze naam doet vermoeden.

De Liatris Spicata (1) is een buitengewone bloem: het is namelijk de enige in de wereld die ondersteboven groeit. Ken je zo’n borstel met een lange steel waarmee je glazen flessen kunt schoonborstelen? Nou, daar is deze naar vernoemd.

Wil je wat drinken? Iets fris? Deze vraag hoef je aan de Dianthus Barbatus (4) ‘Green Trick’ niet te stellen. Deze groene anjer komt uit Japan en drinkt graag: 7up. Als je de anjer in 7up zet blijft hij tot wel drie weken mooi.

Geniet van het frisje. En van de bos. Staat jouw bos deze week ook weer te shinen? Deel hem via Facebook of Instagram met #bloomonnl. 

Dit zijn de bloemen op de foto’s:

  1. Dianthus barbatus ‘Green Trick’
  2. Rosa ‘Pink Tacazzi’
  3. Scabiosa ‘Candy Scoop’
  4. Liatris spicata