Onze rozen op een rijtje

Onze rozen op een rijtje

Rozen. Wij krijgen er geen genoeg van. Onze bloemstylisten kunnen het niet laten er hier en daar eentje (of meerdere) in de bos te doen. De roos geeft de bos meteen een stijlvol tintje, en daar houden we wel van. Raak jij ook wel eens het spoor bijster over hoe elke roos er nu uitziet? We sommen er hier enkele voor je op.

Als je onze bloemen al vaker in huis hebt gehad, herken je haar misschien wel: de Rosa Miss Piggy. Een roos in prachtige oranje en roze tinten. En die naam! Voor de dromers onder ons is er de Rosa Esperance. Als deze schoonheid in de bos zit, blijven wij maar staren. Deze roos is net een roze wolk: veel blaadjes, groots en in een steeds lichter wordende roze kleur.

MissPiggy_ensperance

En dan is er de Rosa Talea. Een klassieke roos met blaadjes die steeds verder open ‘draaien’. Feestelijk ook, want ze wordt champagnekleurig genoemd. Daar drinken we op. Ah, en de Rosa Sweetness. De naam zegt het al, deze bloem is zó zoet. Deze tweekleurige bloem is gebroken wit met een vleugje roze langs de randen. Best een eyecatcher, vind je niet?

talea_sweetness

Maar laten we de Rosa Avalanche Peach niet vergeten. Deze grote, sterke roos is een graag geziene gast op feestelijkheden. Dat kunnen wij begrijpen, met zo’n uitstraling en elegante pastelkleur. Oh ja, af en toe zit er ook een trosroos in de bos. De Rosa Snowflake bijvoorbeeld. De naam zegt het al, deze trosroos is wit als sneeuw en is stukken kleiner dan de gewone roos. Wist je dat trosrozen de meest populaire rozen zijn voor in de tuin?

avalanche_snowflake

Nog meer weten over deze tijdloze klassieker? Lees meer over de geschiedenis en betekenis van de roos.

Share on:

Tags: