Pink punk

Pink punk

Bij roze denk je misschien aan meisjesachtig, gelukkig houden wij niet van the obvious en dus kiezen we voor pink met een beetje punk. Lees vooral verder om alles te weten te komen over je bloemen van deze week.

Roze…Varken! Je was niet de eerste met deze associatie: deze roos heet Rosa Miss Piggy (2) en is inderdaad vernoemd naar de wereldberoemde Miss Piggy. Deze Muppets Diva is niet alleen als karakter razend populair, maar als roos nogal geliefd onder bruidjes vanwege het diepe koraalroze/oranje.

Ook zo’n zin om platliggend op de bank met een flinke kop warme chocomelk, onder een dekentje een hele serie weg te ‘binge watchen’? De Dianthus Solomio Fen (3) ligt ook graag plat, of nouja, dat is de natuurlijke staat van doen voor deze steel. Als je goed kijkt zie je namelijk dat de bloemblaadjes horizontaal groeien, waardoor de bloemen plat lijken en een liggende look hebben.

Als je dan toch met je neus op de bos zit, bekijk dan meteen even de Strelitzia (1), in de volksmond bekend onder de naam ‘Bird of the Paradise’. Wij vinden deze wel wat weg hebben van een funky punky papegaai, vind je niet? 

De Strelitzia vind je, samen met de exotische creature Anthurium (4) ook wel bekend onder de naam ‘geverfde tong’ – exclusief in de medium en large bossen.

We zien jouw Bloomon bos graag in volle glorie en horen met plezier wat je ervan vindt. Sharing is caring. Post een punky post op Facebook of Instagram met de hashtag #bloomonnl.

De bloemen in beeld:

  1. Strelitzia
  2. Rosa Miss Piggy
  3. Dianthus Solomio Fen
  4. Anthurium