Plop!

Plop!

Een mini Moët, een gek geel bolletje (daar is-ie weer!) en een lamsoor. Dat kan alleen maar heel gezellig worden… Maak kennis met de bos van deze week! 

Om meteen maar knallend te beginnen: de mooie Gerbera mini ‘Moët’ (1) is een ode aan – jawel – champagne. Cheers. Je kunt ‘m dan wel niet drinken, maar hij laat je in ieder geval niet achter met een kater. Wist je dat Gerbera’s sterk naar het licht toe groeien? Daarom krommen ze soms een beetje naar een kant. Karakter noemen we dat.  

Eentje die liever de hoogte opzoekt, is de Clematis integrifolia ‘Star River’ (2). Hij zit nu als snijbloem in je bos, maar de Clematis ken je misschien beter als klimplant. Hij tovert een muur of pergola in je tuin in no-time om tot een echte bloemenzee. In de oudheid waren ze er trouwens al gek op. De Grieken noemden elke plant die een beetje kon klimmen clematis, wat ‘rankend’ betekent en verwijst naar het klimvermogen. Maar deze Clematis komt toch echt uit ons eigen land! Geweekt door Wim Snoeijer – en ja zo heet deze bloemfanaat echt.

De Limonium sinuatum ‘Honey Apricot’ (3) is een perfecte droogbloem. Zoek dus maar alvast een mooi vaasje uit voor deze lamsoor – hij blijft nog wel even! Goed om te weten: bijen en vlinders zijn er gek op.

Ook in perzikkleur deze week: de Longiflorum-Asiatic ‘Menorca’ (5). Een bloem die sterk lijkt op de lelie, maar officieel mogen we ‘m zo niet noemen. Kwekers zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe soorten die bijvoorbeeld bijzondere geuren afgeven of langer blijven staan. Hierdoor is de leliefamilie inmiddels behoorlijk groot geworden. De Longiflorum-Asiatic (LA) is een kruising tussen de Aziatische lelies en Longiflorum lelies.

Tot slot een echte favoriet – hebben we gemerkt aan jullie feedback en foto’s! – de Craspedia (4), die grappige gele trommelstok. Hij groeit in Australië en Nieuw-Zeeland en is net als de lamsoor uit deze bos voorlopig nog lang niet uitgefeest.

  1. Gerbera mini ‘Moët’
  2. Clematis integrifolia ‘Star River’
  3. Limonium sinuatum ‘Honey Apricot’
  4. Craspedia
  5. Longiflorum-Asiatic ‘Menorca’

 

We zijn altijd benieuwd naar jouw bos en wat je ervan vindt! Deel je foto op Facebook of Instagram – met #bloomonnl.

Share on: