Roze bril

Roze bril

Ook al zo’n pittig dagje achter de rug? Zet je Bloomon-bos in een vaas en haal je roze bril uit de la. We hebben zelf al even gekeken: de sterren staan gunstig!

Ken je dat, van die dagen vol beren op de weg? Afspraken waar je als een berg tegenop ziet, een klus waar geen einde aan lijkt te komen en een team dat niet meewerkt. Soms is het alsof ze bananen in hun oren hebben. En natuurlijk blijft je computer hangen en wil de mail er niet uit – altijd op het meest onhandige moment.

Het is weer zo ver: hoog tijd voor die mooie roze bril. Ja, knop om, het werkt écht, een roze gloed maakt het leven mooier. Ga er even voor zitten na een drukke dag. Thuis op het balkon of in de tuin, misschien heb je zelfs wel een dakterras. Zet daar deze bos in het water, we hebben hem speciaal afgestemd op een goddelijke zonsondergang.

Omdat we geen halve maatregelen nemen, een knalroze exemplaar om mee te beginnen: de Rosa Pink Floyd (3), vernoemd naar de psychedelische rockers van ‘The Dark Side of the Moon’. Nee, don’t go to the dark side, kijk omhoog naar de lucht, die moet nu toch al een beetje roze kleuren.

Om je blik op oneindig te houden, zit er ook sterrekruid in: Astrantia (1) in goed Latijn. De Ageratum Houstonianum Blue Horizon (4) is er nog zo een om bij in de verte te staren. Een echte retrobloem, terug van weggeweest, vlinders zijn er dol op. De naam is afgeleid van het Griekse ‘ageratos’, dat niet-oud of eeuwig jong betekent. Eentje om te koesteren dus.

Goed voor de geest zijn ze natuurlijk allemaal, maar de Trachelium Caeruleum Blue Shine (2) helpt ook nog tegen keelpijn en ontstekingen aan de luchtpijp, misschien heb je er nog wat aan in deze hooikoortsdagen.

Weet je wat goed is voor je humeur? Als de knop van de Allium Jackpot (5) opengaat. Dat is echt net siervuurwerk, een soort bloemenbom, daarom heet hij vast ‘jackpot’. De Anthurium Scoop (6) maakt de vooruitzichten er zelfs nog beter op. Wist je dat een ‘scoop’ niet alleen een primeur is, maar ook Engels voor een fortuin? Go home, beste beren, de sterren staan gunstig, er hangt wat moois in de lucht!

Hoe staan jouw bloemen erbij deze week? We kijken uit naar je foto op Facebook of Instagram, #bloomon!

  1. Astrantia
  2. Trachelium Caeruleum Blue Shine
  3. Rosa Pink Floyd
  4. Ageratum Houstonianum Blue Horizon
  5. Allium Jackpot
  6. Anthurium Scoop