Swingende stelen

Swingende stelen

Bij chrysanten denk je misschien niet meteen aan een swingende bos. Maar wij wel: we zoeken met zorg de zwierige types uit.

Neem nou de Chrysanthemum Dance met roze feestrok. Wist je dat een avondje dansen meer voor lichaam en geest doet dan een middag in de sportschool? Maar no pressure, niks moet.

We hebben er nóg eentje in gedaan, gewoon omdat hij zo leuk is: de Chrysanthemum Madiba Tanga Pink. Deze bloemetjesbom maakt de Griekse benaming – ‘gouden bloem’ – toch helemaal waar?

Over naar de Gerbera Aladin. Wonderlijke bloemen, die gerbera’s. Ze lijken bijna niet echt. En toch schiet hun steel soms ineens in een bocht en draaien ze hun kop om in de vaas. Deze heet Aladin, je weet wel, van de geest in de wonderlamp. Zo’n bloem uit duizend-en-één-nacht kan je nog aardig verrassen.

De Limonium Carmen Pink lijkt ook al zo’n strakke tak. Herken je de stoffige droogbloem uit de jaren ’80? Wij houden meer van fris en fruitig: deze is vanochtend geplukt en geen moment zonder water geweest.

Tot slot ook nog een roos, en niet zomaar eentje. De Sweet Dolomiti is niet voor niets vernoemd naar de imposante Italiaanse bergketen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Majestueus. En eigenlijk heeft deze toch ook, tsja, wat… zwierigs. Misschien toch die playlist er nog even bijpakken voor wat lekkere moves?

Sharing is caring: laat zien hoe jouw bloemen erbij staan op Facebook of Instagram, met #BloomonNL.

Op de foto zie je de bloemen in deze volgorde:

  1. Chrysanthemum Dance
  2. Chrysanthemum Santini Madiba Tanga Pink
  3. Gerbera Aladin
  4. Limonium Carmen Pink
  5. Rose Sweet Dolomiti