Tropical Vibes

Tropical Vibes

De maand februari is voorbij gevlogen, maar warme zomerdagen zijn nog ver weg. Tijd om weg te dromen naar exotische oorden!

In de small en large bos vind je de tropische Cymbidium (7). De naam van deze snijorchidee is afgeleid van het Griekse woord ‘Kymbos’, wat boot betekent. Als je naar de bootvormige blaadjes kijkt, begrijp je het! Deze schoonheid houdt het veel langer vol dan andere orchideeën. Als jouw bos z’n beste tijd gehad heeft, snijd je gewoon opnieuw een stukje van de steel af en zet je ‘m in een aparte vaas. Zo geniet je er nog een paar weken van!

De Calendula (2), ook wel Goudsbloem genoemd, staat bekend om haar geneeskrachtige werking. Haar vrolijke oranje blaadjes brengen extra kleur in de small en medium bos. In de small bos vind je nog een bijzondere bloem: de Google tulp ! Deze tulp heeft niet alleen een grappige naam, maar ook bijzondere gekartelde randjes.

Heb je een medium of large bos? De paarse Liatris Spicata (8) is volgens Anton één van de meest bijzondere bloemen ter wereld. Het namelijk de enige aarvormige bloem die van boven naar beneden bloeit. Normaal begint een aarvormige bloem aan de onderkant te bloeien, zoals bij de Matthiola (4) het geval is. Deze vind je in de medium of large bos en staat ook wel bekend als violier. Ruik ook eens aan deze bloem: de zoete, licht kruidige geur neemt je mee naar verre oorden.

Deel vooral jouw foto’s van je bloemen met ons via Facebook en Instagram met #bloomon. Daar maak je ons blij mee!

Op de foto zie je de volgende bloemen:

  1. Tulp
  2. Calendula
  3. Germini Gwen
  4. Matthiola
  5. Chamelaucium
  6. Allium
  7. Cymbidium
  8. Liatris Spicata

De komende weken begeven we ons in een Urban Jungle. We laten ons inspireren door botanische trends en exotische bloemen en planten. Plan je bezorging op 4 of 11 maart in en geef je huis een botanische touch!