Winterhard

Winterhard

De winter is nu echt los. Instagram en facebook barsten van de schaatsfoto’s en winterwandelingen. Ben jij meer een couch potato en beleef je de winter liever vanaf de bank? Dan zorgen wij wel voor een koude wind en wat groen.

De Anemone coronaria ‘Blue Mistral Plus’  (2)is vernoemd naar de windstroom die zelfs Zuid-Frankrijk kan veranderen in een kille en ongure plek. Anemonen worden windbloemen genoemd omdat ze bij het kleinste zuchtje al beginnen te rillen. Net als wij dus eigenlijk.
Als er vroeger geen saffraan te vinden was, werd goudsbloem weleens als goedkope vervanger gebruikt. De Calendula officinalis (3) kleurt soepen of welk prutje dan ook geel. Maar zonder meteen met potten en pannen in de weer te gaan kun je genieten van de warmoranje kleur van deze bloem. Gewoon rechtop in je vaas. 

Echt Dutch Design, de Tulp ‘Real Time’ (1). Geel, rood en franjes maken deze knapperd uniek. In Nederland geteeld dus, maar geliefd over de hele wereld.

Geen black tie, maar green tie is de dresscode van de Cordyline fruticosa ‘Green Tie’ (4). In Polynesië, waar de plant vandaan komt werd ie werkelijk overal voor gebruikt. Dakbedekking, medicijn, voedselverpakking, de lijst gaat maar door. Ook de beroemde Hawaiiaanse rokjes zijn van deze bladeren gemaakt. En dan geloven ze op Hawaii ook nog eens dat de plant geluk brengt. Het is bijna te mooi om waar te zijn.

De Freesia ‘Mandarine’ (5) heeft het dubbele aantal blaadjes van een gewone freesia. Mandarine verwijst natuurlijk naar de mandarijnoranje blaadjes. Die kleur krijgt de citrusvrucht trouwens alleen bij lage temperaturen, wanneer juist alle kleur uit onze gezichten wegtrekt. Gelukkig knapt er nog iemand op tijdens de wintermaanden.

 

  1. Tulp ‘Real Time’
  2. Anemone coronaria ‘Blue Mistral Plus’
  3. Calendula officinalis
  4. Cordyline fructicosa ‘Green Tie’
  5. Freesia ‘Mandarine’

 

Sharing is caring: laat je zien hoe jouw bloemen erbij staan? Post een plaatje op Facebook of Instagram, hashtag #bloomon