Zoetebekjes

Zoetebekjes

Een lollipop, een sorbetijsje en wat roze geluk: we hebben zin in zoet! Ontdek wat we deze week voor je hebben uitgezocht…

Al is de zomer nog ver te zoeken: tegen de Scabiosa ‘Blackberry Scoop’ (1) kun je simpelweg geen nee zeggen. Alle familieleden van de Scabiosa noemen we ‘speldenkussen bloemen’, maar door de heerlijke bessen namen (en kleuren!) uit de nieuwe scoop-serie denken wij liever aan een sorbetijsje.

En wie in een zoete stemming is, laat ook de mini Gerbera ‘Lollipop’ (3) niet staan. Kijkend naar de vele soorten Gerbera’s (er zijn er meer dan honderd!) heb je het gevoel alsof je midden in een snoepwinkel staat.

En heb je de eucalyptus al geroken? Eentje met een gouden randje: Eucalyptus ‘Robusta’ (4). Dat is geen struik maar een boom, en niet zo’n kleintje ook. In het blad van deze imposante reuzen is goud aangetroffen. Dat pompen ze met het water uit de bodem omhoog en slaan ze op in hun blaadjes – zonder dat de boom eraan kapot gaat.  

De Bouvardia ‘Royal Violet’ (5) klinkt niet alleen lekker vorstelijk – hij is het ook. Deze tropische plant is vernoemd naar Charles Bouvard, de arts van Lodewijk XIII en hoofd van botanische tuin Jardin des Plantes in Parijs.

En de prachtige Rosa ‘Sweet Fortune’ (2)? Die brengt je vast geluk deze week.

Have a good one!

  1. Scabiosa ‘Blackberry Scoop’
  2. Rosa ‘Sweet Fortune’
  3. mini Gerbera ‘Lollipop’
  4. Eucalyptus ‘Robusta’
  5. Bouvardia ‘Royal Violet’

Hoe – en waar! – staat jouw bos deze week? We zijn benieuwd! Deel je foto op Facebook of Instagram met #bloomonnl.