Zomaar lente

Zomaar lente

Op sommige plaatsen ligt er zelfs nog sneeuw, en toch voelde het ineens heel even als voorjaar. Durfde je al te denken aan een terrasje in de zon? Misschien hagelt het straks weer, maar geïnspireerd door die ene lentedag gaan we vandaag voor een dromerig rijtje.

Die perzikkleurige roos is de Rosa ‘Avalanche Peach’ (1) Een fruitig type. Romantisch durven wij zelfs te beweren: je ziet deze vaak in bruidsboeketten. Ruikt ook bijzonder lekker trouwens.

En heb je de eucalyptus al geroken? Eentje met een gouden randje: Eucalyptus ‘Robusta’ (5). Dat is geen struik maar een boom, en niet zo’n kleintje ook. In het blad van deze imposante reuzen is goud aangetroffen. Dat pompen ze met het water uit de bodem omhoog en slaan ze op in hun blaadjes – zonder dat de boom eraan kapot gaat. 

Chamelaucium ‘Romi’ (2) komt net als de eucalyptus uit Australië. Gelukkig hebben deze beauty’s ook nog een ‘gewone’ naam die wat makkelijker te onthouden en uit te spreken is: wax flowers. Wrijf over de bloemblaadjes en je snapt hoe ze daaraan komen. Niet te verwarren met wasbloemen trouwens, want dat zijn hoya’s.

De Anthurium ‘Peruzzi’ (3) zorgt voor een tropisch tintje. Hij komt uit het regenwoud van Zuid-Amerika, maar doet het ook prima in de Hollandse huiskamer. Deze plant scoort hoog als luchtzuiveraar en is ijzersterk. Met wat liefde en aandacht houden de bloemen het superlang vol. Het grote roze blad is het schutblad. De bloemetjes zitten op die ene aar in het midden. Aan deze opvallende looks heeft ie zijn bijnaam te danken: flamingoplant.

En dan toch nog een roze wolk om mee af te sluiten: Bouvardia ‘Light Pink’ (4). Vernoemd naar Charles Bouvard, de Franse weesjongen die het in de 17e eeuw tot lijfarts van Louis XIII schopte en die de bloem voor zijn genezende brouwsels gebruikte. Bouvardia’s zijn dorstige types; dus hou het water in je vaas in de gaten. En geniet van die roze wolk. Er is mooi weer op komst.

 

  1. Rosa ‘Avalanche Peach’
  2. Chamelaucium ‘Romi’
  3. Anthurium ‘Peruzzi’
  4. Bouvardia ‘Light Pink’
  5. Eucalyptus ‘Robusta’

 

Wij zijn heel benieuwd hoe jouw bloemen erbij staan. Post je een plaatje? We kijken naar je uit op Facebook of Instagram – hashtag #bloomon.