Zomers gezoem

Zomers gezoem

Duiven, hommels, krokodillen, vrijgezellen… beetje een beestenboel deze week. Maar weer genoeg om over te fantaseren. Zeker als je zin hebt in romantiek. Wij werken aan een strijdplan; hoe ver ben jij?

Twee weken geleden ging het al over love, peace and happiness. Met de bloemen in de laatste dagdroombos van deze ronde doen we dat nog eens dunnetjes over. Romantiek ten top met de Agapanthus, de ‘liefdesbloem’. Dit is om precies te zijn de Agapanthus Donau (5), die schöne blaue, daar is ie weer. André Rieu is niet de enige die daar wild van is, wij vinden ’m ook om te zoenen.

De singles onder ons kunnen trouwens ook hun slag slaan met de Centaurea Cyanus (1) – zeg maar korenbloem. In Engeland kennen ze deze blauwe ster uit de graanvelden als ‘bachelors button’: vroeger staken vrijgezellen er eentje in hun knoopsgat als ze op de versiertoer gingen. Dat maakte ze er ongetwijfeld een stuk aantrekkelijker op. Tja, wij zijn er ook weer voor gezwicht.

De Aconitum Napellus (2) kennen we als monnikskap, als je naar de vorm van de kelk kijkt snap je waarom. In de tuin zie je altijd hommels onder die ‘kappen’ kruipen. En laat dat nou precies de bedoeling zijn! Voor ons was het ook nieuw, maar monnikskappen kunnen alleen maar bestoven worden door hommels – typisch monnikenwerkje. Bloemen, bijtjes, het blijft maar op die liefde uitdraaien. We willen niks pushen, maar het is wel zomer!

Voor de dagelijkse dosis happiness hebben we er een ‘hoge ereprijs’ of Veronicastrum (4) bij gestoken. Want terwijl de zoektocht naar het grote geluk gewoon doorgaat, is klein geluk altijd mooi meegenomen. Af en toe iets winnen – al is het maar voor de eer – doet goed. We geven meteen toe dat de jackpot nog leuker zou zijn, maar probeer die maar eens binnen te slepen. Met deze paarse pluim is het altijd prijs, en toch ook een om blij van te worden.

Aan al dat strakke blauw hebben we ook een wolkje wit toegevoegd. Keek jij vroeger ook altijd naar de wolken om te zien wat voor dieren erin verstopt zaten? Een konijn dat uitgroeit tot een olifant. Een kangoeroe die langzaam verandert in een krokodil… of een duif? Yep, we zijn bij peace aanbeland: de olijftak, een stukje van de Olea Europaea (3), staat al eeuwen voor vrede, vooral in de snavel van een duif. Nee niet zo’n vliegende rat natuurlijk, maar een mooi wit monter vogeltje. Noach wist dat er een einde was gekomen aan de nattigheid toen hij haar aan zag komen. Wij zien ’t als een teken: het wordt een prachtige zomer!

Zoemt het ook bij jou aan tafel? We kijken uit naar je post op Facebook of Instagram: 

  1. Centaurea Cyanus
  2. Aconitum Napellus
  3. Olea Europaea
  4. Veronicastrum
  5. Agapanthus Donau

Share on: