Zo bepaal je welke vaas geschikt is voor je bloemen

Drie eenvoudige tips die je op weg helpen

Bloemen komen in vele soorten en maten; korte of lange stelen, buigbare stelen of houtachtige stelen. Om je bos optimaal te laten shinen, bepaald de vorm van je vaas de uiteindelijke look van je bos. Met deze tips weet je welke vaas geschikt is voor je bloemen.

Waarom de vaas zo belangrijk is

Nu vraag je je misschien af hoe belangrijk je vaas eigenlijk is? Nou, heel belangrijk! De vaas kan je bos maken of kraken. De vorm van de vaas en de diameter van de hals is namelijk allesbepalend voor hoe je bos erbij staat. Met onze nieuwe Atelier lijn bijvoorbeeld, ontvang je de meest verrassende creaties: de ene keer een brede, weelderige bos, de andere keer een ontwerp wat de hoogte ingaat. Gelukkig informeren we je altijd welke vaas het beste past bij jouw bos, waar we later op terugkomen in deze blog.

Er zijn drie belangrijke zaken waar je op moet letten als je vaas uitkiest:

1. Materiaal van de vaas

Allereerst is het belangrijk om het materiaal van je vaas te kiezen. Kies bij voorkeur voor glas of keramiek. Kristal is mooi, maak lastig schoon te maken. Eveneens voor plastic. Want naast dat je het materiaal voortdurend moet schoonmaken, is plastic minder zwaar waardoor je vaas sneller om zal vallen. En zeg nou eerlijk: glas of steen is een stuk mooier, toch?
1.-materiaal-van-de-vaas

2. Let op de lengte en de grootte van je stelen

Om het juiste formaat en de juiste vorm van je vaas te kiezen, is het van belang om te bepalen met wat voor soort bloemen en stelen je te maken hebt. Verdeel ze in verschillende categorieën: zachte stelen, stevige stelen en grote bloemen. Daarbij moet je natuurlijk kijken naar de lengte van de stelen en de hoeveelheid ervan.
2.-lengte-en-de-grootte-van-je-stelen

3. De vorm van de hals

Er zijn natuurlijk een tal van verschillende vazen verkrijgbaar: zandlopervormig, bol- of cilindervormig, trompetvormig en nog veel meer van zulks. Waar je vooral op moet letten is de grootte van de hals en de hoogte van de vaas in verhouding tot de stelen. Zo hebben zachte en lange stelen weerstand nodig om overeind te blijven in een vaas.

Bepaal eerst de hoogte van de vaas en kijk daarna naar de doorsnede van de hals. Heeft je vaas een smalle hals? Dan is deze vaas perfect voor een kleine bos óf voor enkele statement-stelen, bijvoorbeeld grote bloemen zoals lelies of pioenrozen. Ook kleine vaasjes zijn perfect om enkele bloemen in te plaatsen. Alles kan en mag, maar hou er rekening mee dat zware bloemen sneller kunnen gaan hangen, dus kort afsnijden is een aanrader. Een vaas met een brede hals is geschikt voor een grote bos óf enkele stevige stelen met veel blad en/of grote bloemen die ruimte innemen als ze gaan bloeien.

Onze vazen

Je kunt natuurlijk voor elke ontwerp zelf een geschikte vaas kiezen, maar we maken je het graag gemakkelijk. Speciaal voor onze bloemen bieden we exclusieve en betaalbare vazen aan, want de prijsrange ligt tussen de €12,50 en €29. Hier vind je het besteloverzicht met al onze vazen.

Driedelige Atelier vazenset

Voor onze nieuwe Atelier lijn hebben we een speciale set samengesteld: drie stijlvolle vazen waarmee je altijd voor elk ontwerp de juiste vaas in huis hebt. De vazenset, die je dus als een complete set bestelt, bestaat uit:

 • De bulletvaas, ø 18 cm x 35 cm hoog
 • De labarotoriumvaas, ø 23 cm x 22 cm hoog
 • De cilindervaas, ø 12 cm x 25 cm hoog
  4.-Atelier-vazenset

Rib vazen

Deze luxe vazen met ribstructuur zijn een feestelijk design voor je bos en perfect om volume te creëren, ze hebben namelijk een brede basis met een smalle hals. De vazen zijn los van elkaar te bestellen en verkrijgbaar in twee formaten:

 • ø 30 cm x 18 cm hoog
 • ø 35 cm x 22 cm hoog
  5.-ribbed-vases

Glazen vazen

Deze vazen zijn iconisch en complementeren je bos en geven je stelen alle ruimte om te bloeien. De vazen zijn los verkrijgbaar in drie maten:

 • ø 15 cm x 22 cm hoog
 • ø 18 cm x 29 cm hoog
 • ø 21 cm x 33 cm hoog
  picture2-trend-2--1-

Keramische vaas

De keramische vaas is onmisbaar in ieder interieur, want dit stijlvolle en tijdloze design laat de kleuren van je bloemen nóg meer knallen. De vazen zijn los van elkaar te bestellen en verkrijgbaar in drie formaten:

 • ø 15 x 22 cm
 • ø 18 x 29 cm
 • ø 21 x 33 cm
  3-de-vorm-van-de-hals-3

Mini vaasjes van glas

Minivaasjes zijn ideaal om elke hoek van je interieur op te fleuren of om overgebleven bloemen uit een (bijna) uitgebloeide bos een tweede leven te geven! Onze glazen mini vaasjes bestel je als set en bestaat uit drie formaten: ø 9 tot 10 cm en 11 tot 18 cm hoog

3-de-vorm-van-de-hals-2

Keramische mini vaasjes

Deze vaasjes die verkrijgbaar zijn in roze en grijs hebben een gevlekt patroon en een ronde afwerking. Perfect om een aantal bloemen mee in de kijker te zetten. Je bestelt de keramische mini vaasjes als een set en ze bestaan uit de volgende formaten:

 • ø 8 cm x 10 cm
 • ø 7 cm x 13 cm
 • ø 9,2 cm x 16 cm

Heb je er een pareltje tussen zien zitten? Klik hier om je vaas te bestellen.

Onze collectie

Image Alternative Text

Instagram staat in bloei